Reuzin prinses Nela

Prinses Nela is de tweede reus van Buurtwerking Groot Redingenhof. Met haar half Afrikaanse bloed staat ze voor de buurwerking mee symbool voor de diversiteit in universiteitsstad Leuven.

© Uschi Claes

Het idee, of beter gezegd, de conceptie van prinses Nela gebeurde tijdens de zomer van 2012 in een grote groene ruimte tussen Deurne en Borgerhout nabij Antwerpen. Daar vond een grote reuzenstoet plaats op 8 september 2012.
Prinses Nela stamt af van een Europese vader en een Afrikaanse moeder. In feite zijn er vele ‘ouders’ betrokken vooraleer een reuzin zoals prinses Nela ontstaat.

Reuzin prinses Nela groeit vrij snel op, dat gaat zo bij reuzen en zij is erg leerwillend.
De Antwerpenaren, waaronder de reuzekes van Borgerhout, sturen Nela naar Brabant, meer bepaald naar Leuven. Want daar is de oudste universiteit van ons land gevestigd met studenten uit alle windstreken.

Prinses Nela komt snel naar Leuven. Wanneer ze toekomt aan de Kapucijnenpoort, staat reus Jan Van den Graetmolen haar op te wachten. Hij heet haar van harte welkom in Leuven. Nela vertelt reus Jan dat ze in Leuven komt studeren en op zoek is naar een geschikte woonst.
Dat moet je reus Jan geen twee keer zeggen. “Kom bij mij thuis, ik woon in een groot huis en daar is genoeg plaats voor een leergierige studente zoals jij”. En zo geschiedde.

Prinses Nela woont nu samen met haar kameraad reus Jan in het grote huis in de buurt van Groot Redingenhof in Leuven. Van reus Jan leert prinses Nela Leuven en zijn inwoners kennen. Misschien vragen sommigen zich af waarom prinses Nela er is? “Wel, dat komt omdat heel veel mensen elkaar graag zien, uit grote liefde.” Aldus Buurtwerking Groot Redingenhof.Prinses Nela is er een voorbeeld van diversiteit en integratie in universiteitsstad Leuven.

Misschien vragen sommigen zich af waarom prinses Nela er is? Wel, dat komt omdat heel veel mensen elkaar graag zien, uit grote liefde.

Meer info

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.