De Leuvense Scene

'De Leuvense Scene' is de derde in de reeks Leuvense documentaire films van Fonk. Aan de hand van sappige getuigenissen van muzikanten, producers, cafébazen, managers en organisatoren word je ondergedompeld in de memorabele jaren van de Leuvense muziekscene van de vroege jaren ’70 tot de vroege jaren ’80.

Leuven, in de lente 1973. Op de Oude Markt verzamelt een groep muzikanten: Armand Hombrouckx, Jean-Marie Aerts, Raymond Van het Groenewoud, Kris De Bruyne, Stoy Stoffelen, Luc Tegenbos, Jokke Kerkhofs, Erik van Neygen en een 20-tal andere muzikanten poseren voor een foto die al snel een iconische status kreeg. Maar waarom verzamelden ze destijds in Leuven? Waren ze toevallig allemaal op de Oude Markt die dag? Of is er meer aan de hand?

De nieuwe documentaire film De Leuvense Scene van Fonk vzw schetst een portret van deze muziekscene in Leuven van de 70's tot de vroege 80's. Aan de hand van getuigenissen van velen die er toen bij waren. Muziekkenner Jan Delvaux zorgt voor de presentatie en interviews.

Dvd

De Leuvense Scene was in oktober 2016 te zien in Cinema ZED, maar is ook te koop op dvd in de Daltonshop.

De “special edition” van de dvd bevat de film én een uniek foto- en knipselboek vol drukwerk, artikels en foto’s die de productieploeg verzamelde doorheen de researchperiode. De opbouw van dit boek vol archiefmateriaal (knipsels, albumcovers, nota’s, posters en vooral veel foto’s die opgedolven werden uit de persoonlijke archieven van mensen die actief waren in de scene) volgt de vertelling van de film. Zo kan je de beelden uit de film op je eigen tempo herbekijken. Deze “special edition” is uitverkocht.

Partners

De Leuvense Scene is de derde documentaire van Fonk vzw in samenwerking met Erfgoedcel Leuven, provincie Vlaams-Brabant, Muziekcentrum Het Depot en vele medewerkers, supporters en sponsoren.

Meer info

  • Naam: De Leuvense Scene
  • Prijs: € 8
  • Te koop: Daltonshop
  • Jaar: 2016
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.