Over ons

De Erfgoedcel wil van Leuven een springlevende erfgoedstad maken, samen met iedereen die zin heeft om hier een steentje toe bij te dragen. We willen laten zien en voelen hoe veelzijdig het Leuvens erfgoed is, hoe actueel je het kan benaderen, welke organisaties en mensen in Leuven met en voor het erfgoed werken. Als netwerkorganisatie werken we graag samen, zowel binnen als buiten de erfgoedsector. Doe jij mee?!

Doe mee

We willen dat zo veel mogelijk mensen een warm hart voor erfgoed krijgen, willen proeven van het aanbod en geïnspireerd worden om zelf rond en met het Leuvens erfgoed aan de slag te gaan. Hopelijk doe jij ook mee?!

Maak een afspraak of stel je vraag via het contactformulier.

Netwerk

We werken vanuit een klein team, maar opereren in een ruim en dynamisch netwerk van professionele en vrijwillige erfgoedwerkers. Leuven telt meer dan 35 erfgoedorganisaties. De meeste hiervan zijn vertegenwoordigd in de deelraad erfgoed, een van de vijf culturele adviesraden van de stad. Via deze deelraad erfgoed krijgen we advies en voelen we wat er leeft binnen het Leuvense erfgoedveld.

De erfgoedcel is een van de trekkers van het Erfgoedlabo Leuven, het samenwerkingsverband van de professionele cultureel erfgoedspelers. In verschillende ateliers werkt het Erfgoedlabo samen met de brede erfgoedsector om krachten te bundelen, expertise te delen en innovatieve en participatieve projecten te ontwikkelen.

Vlaanderen telt 27 erfgoedcellen. Ook met hen wisselen we op geregelde tijdstippen informatie en tips & tricks uit. Meer info over de erfgoedcellen vind je in deze brochure. Uiteraard hebben we ook nauw contact met FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.