Wandeling Straathistories Mussenbuurt

De initiatiefnemers van de publicatie ‘Straathistories Mussenbuurt’, Luc en Kris, maakten ook een wandeling die je via de Erfgoedapp gratis kan downloaden op je smartphone. Aanrader! Via deze wandeling kan je de buurt zelf ontdekken en beleven. Een primeur in de hele Straathistories-reeks. Via de authentieke stemmen van buurtbewoners Luc, Kris en zijn dochter Luna, kom je meer te weten over 16 locaties in 'hun' Mussenbuurt.

© Jan Crab

Via de authentieke stemmen van Kris, medeoprichter van de vroegere vzw De Straatmus, zijn dochter Laura die er nog steeds woont, en Luc, naar eigen zeggen een van de oudste bewoners van de Mussenstraat, ontdek je 16 locaties in de Mussenbuurt. Bij iedere ‘stop’ krijg je beeldmateriaal uit het Stadsarchief en een audiofragment. Op deze manier kan je op eigen houtje de buurt verkennen. Tip: neem je oortjes of koptelefoon mee voor een betere beleving.

Hoe start ik de wandeling in de Erfgoedapp?

 1. Download eerst de Erfgoedapp op je smartphone. Dit is gratis.
 2. Open de Erfgoedapp.
 3. Klik op de gele knop rechts en scan deze QR-code om de tour te starten:

OF zoek de route handmatig in de Erfgoedapp:

 1. Ga dan eerst naar het kompas-symbool en zoek de tour ‘Straathistories Mussenbuurt’ in de lijst. Download de wandeling.
 2. Ga vervolgens naar het kaart-symbool, de plattegrond van Leuven zal dan openen en je ziet de route verschijnen.
 3. Ga naar het startpunt (volgnummer 1) en volg de aangeduide route op de kaart. Klik op de verschillende volgnummers om de bijhorende fragmenten te beluisteren. Veel plezier!

Meer info

 • Voor wie: iedereen met een smartphone, rolstoeltoegankelijk
 • Prijs: gratis
 • Afstand: 1,7 km
 • Duur: 1 uur
 • Vertrekpunt: Hoek Justus Lipsiusstraat - Ravenstraat (bekijk op Google Maps)
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.