Erfgoedcellen, gangmakers voor cultureel erfgoed

Wat is 'een erfgoedcel'? Wat doet ze? Waar en met wie? Kom in deze brochure meer te weten over de werking van de 27 Vlaamse erfgoedcellen en wat hen zo bijzonder maakt.

Gangmakers voor cultureel erfgoed

Cultureel erfgoed is overal. Met dit erfgoed gaan wij als erfgoedcellen aan de slag, samen met iedereen die zich daarbij betrokken voelt. Erfgoedcellen zijn allemaal verbonden met lokale besturen. Soms met één lokaal bestuur, zoals in Leuven en de andere kunststeden, soms met een intergemeentelijk samenwerkingsverband. Een erfgoedcel is lokaal ingebed, maar werkt wel binnen een Vlaams beleidskader. Het cultureel erfgoeddecreet definieert erfgoedcellen als "bovenlokale dienstverleners". Wat houdt dat precies in? Elke erfgoedcel legt andere accenten, telkens op maat van de eigen stad of regio. De werkwijze die alle erfgoedcellen kenmerkt kan je samenvatten als: versterken, verbinden, vernieuwen en vertrouwen. In de brochure lees je wat dat inhoudt.

Daarnaast vind je in de brochure een kaart met alle erfgoedcellen en enkele cijfers over de erfgoedcellen. Getuigenissen uit de praktijk leggen concreet uit wat een erfgoedcel kan betekenen voor lokale besturen, erfgoedorganisaties, andere sectoren en burgers.

Over deze brochure

  • Titel: Erfgoedcellen, gangmakers voor cultureel erfgoed
  • Uitgever: de 27 Erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel
  • Taal: Nederlands
  • Publicatiejaar: 2024
  • Lees de brochure online
  • Meer info: www.erfgoedcellen.be
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.