• In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Het Leuvens Goed: de Leuvense Erfgoeddag vernieuwt

Festivalcentrum op Ladeuzeplein
De Leuvense Erfgoeddag venieuwt. Kloppende hart wordt het Ladeuzeplein dat wordt omgetoverd tot een mini- erfgoedstad. In dit festivalcentrum maak je kennis met de Leuvense erfgoedsector en vind je informatie over alle activiteiten. Maar je kan er ook terecht voor eten en drinken, korte optredens en kleine teasers voor jong en oud. En er zal ook gefeest worden.

21 en 22 april 2018
De Erfgoeddag start al op zaterdagavond 21 april, om 20 uur met een speciaal programma op het Ladeuzeplein, waar ook de Leuvense reuzen zullen bij zijn. Zondag 22 april start dan met een groot ontbijt tussen 8.30 en 10 uur. Kom dus mee feesten en maak kennis met het Leuvens (erf)goed. 

Programma 21 april: Ladezeuplein en Universiteitsbibliotheek

Zaterdagavond om 20 uur huldigen we het festivalcentrum op het Ladeuzeplein in. De Leuvense reuzen doen de openingsdans begeleid door de beiaard van de Univeristeitsbibliotheek. Je bezoekt het gloednieuwe erfgoedpaviljoen met expo's, infopunt en installaties. Dankzij dienst groenbeheer van de stad krijgt het erfgoedpaviljoen ook een park. Je ontdekt er onder andere de oudste palmbomen, want ook zij horen tot het Leuvens erfgoed.

Ook verschillende jongerenorganisaties lieten zich inspireren door het Leuvens erfgoed. Het resultaat: prachtige kostuums geïnspireerd op de beeldengeven van het stadhuis, Mijn Leuven is... vertaald in workshops en rap en slam, beiaardmuziek in een nieuw muzikaal jasje en een bijzonder alternatief archief. Kom het mee ontdekken.

Daarnaast helpen vuurkunstenaars, taiko drummers en een feestelijk drankje aangeboden door de stad mee om al dit Leuvens Goed feestelijk in te zetten. En ook muziek zal niet ontbreken, of die nu van de Leuvense Joorzangers, de beiaard of de jongeren komt. 

De vlakbij gelegen Universiteitsbibliotheek zet ook zijn deuren open. Op de benedenverdieping staan bijzondere boeken tentoongesteld, maar je vindt er ook een installatie over het industrieel verleden van Leuven en er wordt (hopelijk) ook een record gebroken. Vrijwilligers van het stadsarchief gaan de uitdaging aan om 24 uur lang te transcriberen, om zo teksten uit de Leuvense schepenbank voor iedereen toegankelijk te maken. 

Voor deze gelegenheid kan je ook gratis de toren van de Universiteitsbibliotheek gratis bezoeken en vanop het balkon 'Leuven by night' bewonderen.

Het Leuvens Goed, Ladeuzeplein van 20 tot 23 uur
Universiteitsbibliotheek KU Leuven, van 20 tot 24 uur

Programma 22 april: Ladeuzeplein en 13 andere locaties in de stad

Zondag 22 april ben je al van 8.30 uur welkom op het Ladeuzeplein. In samenwerking met Straffe Streek kan je er komen ontbijten met Leuvense specialiteiten. Voor dit ontbijt schrijf je liefst voor 10 april in via erfgoedcel@leuven.be.

Na het ontbijt, rond 10 uur kan je de benen strekken met reus Da Tong voor een eerste sessie tai-chi, zodat je daarna helemaal klaar bent om de rest van het Erfgoeddagprogramma te ontdekken.

Het erfgoedpaviljoen op het Ladeuzeplein doet de hele dag dienst als expo, info- en ontmoetingspunt, maar daarnaast kan je nog op 13 andere plekken terecht voor activiteiten in het kader van Erfgoeddag.

Meer info op www.erfgoeddag.be

Info
Naam
Het Leuvens Goed. Nieuwe Erfgoeddag Leuven
Datum
21 april van 20 tot 0 uur; 22 april van 8.30 tot 18 uur
Locatie
Ladeuzeplein en verschillende locaties in stad
E-mail
erfgoedcel@leuven.be
Tel
016 27 22 85
Partners
de Leuvense erfgoedsector, groenbeheer stad Leuven, MijnLeuven, Jonna, Rascalz, Hooked, WIM, Urban Woorden, BURn, Straffe Streek, Fonkelvogelcollectief, Fotocollectief, Bloem en Tuin Heverlee, Creosa, Sacred Places
1/3
Naam
Het Leuvens Goed. Nieuwe Erfgoeddag Leuven
Datum
21 april van 20 tot 0 uur; 22 april van 8.30 tot 18 uur
Locatie
Ladeuzeplein en verschillende locaties in stad
E-mail
Tel
016 27 22 85
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee